1303 s Big challenge.
Historie.
Denne bilen ble opprinnelig kjøpt inn som delebil til rallybilen, men etter vurdering bygd opp som challengebil.
Nybygd type 4 motor på 2056 ccm, og 150 hk, 19 kNm. Takk til Marton Kapstad for fantastisk flotte sylindertopper.
Totalvekt på bilen er 830 kg, som gir et vekt/hk forhold på 5,53. Skuffer bra unna!
Link til mer info : http://www.agdervwklubb.com/forum/index.php?topic=603.0
For å se billedserie fra motorbygging, gå i menyen til venstre og velg :           Foto type 4 motor
Utstyr.
OMP RS stoler og 4 punkts seler. Polyurethan foringer. Nye dempere og fjærer, coilovers bak. Hella 3000 xtralys og Hella 55W ryggelys.
Brantz Retrotripp.
Ronal lettmetallfelger.
Forberedelser til Rally Sørland 2009
28.04.09
For tredje året på rad er vi spurt om å bistå i Rally Sørland sirkuset, og vi sier selvfølgelig ja til å hjelpe til. I fjor kjørte vi K1-bil i splitterny Subaru Impreza som vi fikk brukt betydelig.
I år stiller vi med Challengebilen som funksjonærer og Kontrollbil K2.
Vi foretar noen forbedringer og monterer oljekjøler under bakskjermen. Fullt oljeskift og bytte av oljefilter. Monterer skliplate under bilen og ellers generell teknisk gjennomgang. Dette blir hard bruk av bobla, så vi håper bilen holder løpet greit.

29.04.09
Testkjøring idag. Monterte skliplate under bilen som dekker for endel kjøleluft under bilen så jeg var spent på temperatur i motorrommet. Presset bilen hardt opp riksveg 9 til Øvrebø. Fikk ikke oljetemperaturen over 90 grader, så dette ser bra ut.
Håper å kanskje få justert ventiler før rally, men får se hva det blir til.
Ellers er alt klart for helga.

05.05.09
Rallyet ble gjennomført problemfritt. 9 etapper satte bilen på harde prøver, men alt fungerte smertefritt. Temperaturen lå til tider på drøyt 90 grader men det skal være fint for oljeegenskapene. Kjører på Comma mineralolje 20/50. Inklusive kjølesløyfa går det akkurat 5 liter olje på motoren. Neste år vurderer jeg sterkt å gire om kassa med lavere 3dje gir, da asfaltetappen på SS1 krever mye krefter.
Rally Sørland 2010
26.03.10
Årets høydepunkt nærmer seg, og vi skal igjen være med å bidra til en flott rallyhelg. Som vanlig er vi tildelt jobben som funksjonærer i kontrollbil K2 og vi stiller igjen i 1303 boble.
Noen forbedringer gjør vi, og oljekjøler i front er montert i klassisk stil etter at vi slo hull i den forrige på Vigelandssprinten i fjor under heftig hopp på Goksembanen. Da var den montert under bakskjerm og stikkaksel sneiet borti når vi bunnet alt av fjærer og dempere....Dårlig håndtverk.

I tillegg er det full oppgradering av bakhjulsoppheng. Nye komplette lenkarmer med alt nytt av stive polyuretan-foringer og bremser. Vi bytter også ut med nye overhalte stikkaksler.
Din overskrift